Deprecated: PDO::quote(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.stal-vredehof.nl/libraries/vendor/joomla/database/src/Mysql/MysqlDriver.php on line 736
Nieuws

Nieuws 2023

Terugblik 2022
12-01-2023

De tijd vliegt! Het jaar 2023 is van start en weer vol mooie plannen. Voordat we vooruit kijken, is een terugblik echter wel even op zijn plaats. 

(Concours)wedstrijden
Het afgelopen jaar begonnen we weer met coronamaatregelen, maar langzaam verdwenen deze gelukkig naar de achtergrond en zijn ze niet meer terug gekomen. Dat betekende weer alle ruimte om op pad te gaan! Voor de concourswedstrijden zijn we dus weer lekker op pad geweest, met het Oranjeconcours in de Bilt en de Gouden Bolhoed in Houten toch wel als hele mooie wedstrijden in het voorjaar/zomer.

Uiteraard waren we ook aanwezig bij de Manifestatie van het NSPS begin juli. Tijdens de concoursrubrieken mochten zowel Jochie van Vredehof, Darinca van Stal de Toekomst als Ricky van de Winterdijk (tweespan) aantreden. De pony's deden top hun best, maar helaas mochten we met de enkelspannen niet meestrijden in de finale. Marleen deed met Darinca ook mee aan de lange teugel, en won hier haar rubriek in de klasse M1. Vervolgens bleek zij ook de meeste punten van het weekend gereden te hebben en werd ze daarmee Algemeen Kampioen Lange Teugel Manifestatie 2022! Ricky zette ook zijn beste beentje nog voor in de vaardigheid en won daarmee de rubriek voor de enkelspannen. Als laatste hadden we ook Muppet van Vredehof mee voor de keuring, hij won zijn eigen rubriek maar redde het in de kampioenschappen helaas niet. 

Aan het eind van het seizoen mochten zowel Jochie als Darinca aantreden op het Nationaal Kampioenschap in Lunteren! Trots waren we vooraf al op deze pony's, die met toch nog eigenlijk weinig ervaring allebei hier mochten meedoen. Helaas waren ze beide niet op hun best in Lunteren, maar uiteraard gaan we het komend jaar met hen gewoon weer opnieuw proberen. 

Veulens
In 2022 werden er ook weer twee veulentjes geboren. Allereerst was daar Roos v. Vredehof, eindelijk een eerste merrieveulen voor Evy! En aangezien Hanneke niet kon wachten, kreeg zij in dezelfde nacht ook haar merrieveulen: Roxy v. Vredehof. Heel blij zijn we met deze twee merrieveulens!

Premiekeuring
Op zaterdag 17 september was het weer tijd voor de jaarlijkse premiekeuring in Bunschoten. Hier behaalden zowel Roos en Roxy beiden hun veulenpremie, en Onora v. Vredehof kreeg haar twenterpremie. 

Na de jeugd mocht ook Nola v. Vredehof in de baan verschijnen. Begin dit jaar werd ze al met mooie scores opgenomen in het stamboek en op de keuring maakte ze de verwachtingen waar: ze ontving een 1e premie en werd Beste 3-jarige!
Als laatste mocht ook Muppet v. Vredehof weer aantreden. Hij kreeg een 2e premie en werd daarmee Beste Ruin

Nola v. Vredehof - foto: Arianne Dijkstra; www.arifo.nl

Afscheid
In het afgelopen jaar hebben we ook van een aantal pony's afscheid moeten nemen. Het blijft niet makkelijk, maar helaas kunnen we niet alle pony's aanhouden. Gelukkig hebben we fijne plekjes voor ze kunnen vinden! Zowel Xilly, Onora v. Vredehof als Hanneke v. Stal Zonnedauw zijn vertrokken naar een nieuw adres. 

Op naar 2023
Inmiddels kijken we weer uit naar het komende jaar, waarin we weer twee veulentjes verwachten. Evy v. Vredehof is drachtig van Lorenz v.d. Pastorije en Nola v. Vredehof is drachtig van Kadjar v. Vredehof. Verder zullen we uiteraard weer op pad gaan voor de wedstrijden en hopen we dat Muppet v. Vredehof ook zijn debuut in de sport zal kunnen gaan maken. Op naar weer een nieuw seizoen!

Nieuws 2022

Terugblik 2021
14-01-2022

Afgelopen jaar was het opnieuw een ‘raar’ coronajaar. In de loop van het jaar werd er steeds meer mogelijk en zijn we ook weer wat met de pony’s op pad geweest. Er zijn concourswedstrijden gereden én er werd weer een normale Premiekeuring georganiseerd. Dat was echt weer even genieten dus. Helaas eindigden we het jaar weer in lockdown, maar hopelijk is er snel weer zicht op verbetering. In ieder geval is het hoog tijd voor nog een kleine terugblik op 2021.

Veulens geboren

In het voorjaar werden er weer 2 gezonde veulentjes geboren. Op 21 mei was Evy de eerste, zij kreeg opnieuw een hengstveulen. Haar zevende hengstveulen op rij kreeg dan ook een toepasselijke naam: Patent van Vredehof.

Net als vorig jaar liet Hanneke niet lang op zich wachten. Een dag later, op 22 mei, kreeg ook zij een mooi vos hengstveulen. Zijn naam is Paxx van Vredehof.

Beide veulens zijn inmiddels verkocht.

(Concours)wedstrijden
Nu er weer wedstrijden georganiseerd mochten worden, was het dan ook eindelijk tijd voor het concoursdebuut van zowel Jochie van Vredehof en Darinca van Stal de Toekomst. De eerste keer mochten ze rustig wennen tijdens de wedstrijddag in Tolbert, iets later in juli werd het al wat spannender tijdens Concours de Gouden Bolhoed in Houten. Ondanks dat het even wennen was en er wel nog wat meer ervaring opgedaan moet worden, deden allebei de pony’s het supergoed!

In het najaar hebben we weer meegedaan aan de Indoor Wedstrijddag in Maren-Kessel en zijn we weer afgereisd naar Tolbert voor de jurydag. Langzaam beginnen de pony’s steeds meer te wennen en ervaring op te doen, dus we kijken weer vol enthousiasme uit naar een nieuw seizoen in 2022!

Premiekeuring
Op zaterdag 17 september was het dan weer tijd voor onze Premiekeuring in Bunschoten. Het was een feest om dit weer op de reguliere manier te kunnen doen!
We begonnen de dag met de veulens, voor Patent was daar een veulenpremie. Paxx liet zich helaas niet zo goed zien en ontving geen premie.

Vervolgens was het de tijd voor de jeugd, beginnend met Onora. Als veulen hebben we haar nog niet meegenomen naar de coronakeuring, maar ze heeft zich goed ontwikkeld en behaalde dit jaar haar enterpremie. Hierna was het de beurt aan Nola, zij ontving haar twenterpremie en werd vervolgens Jeugdkampioen Grote Maat. Dit betekende uiteraard een ticket voor het NK in Lunteren, iets waar we heel trots op waren.

Als laatste mocht ook Muppet nog in de baan verschijnen. Hij ontving een 2e premie en werd daarmee Beste Ruin.

Op naar een nieuw jaar
Ondanks alle beperkingen hebben we dus toch weer kunnen genieten van de pony’s afgelopen jaar. Een voordeel van de lockdowns is natuurlijk ook dat er éxtra veel bosritjes gereden konden worden. Voor nu hopen we natuurlijk komend jaar weer lekker op pad te kunnen en kijken we uit naar een mooie Jubileummanifestatie in de zomer. Op naar een nieuw seizoen!

 

Nieuws 2020

Evy van Vredehof PREFERENT!
01-11-2020

Ondanks alles hebben we dit jaar tóch nog een unicum voor onze fokkerij: onze eerste zelfgefokte PREFERENTE merrie! Evy van Vredehof is pas 9 jaar oud, maar behaalde dit jaar wel al voldoende punten voor het preferentschap. Extra bijzonder is dat zij tot nu toe ook nog eens alleen maar hengstveulens heeft gekregen.

Als eerste was dat Jochie van Vredehof. Als veulen was hij niet direct een hoogvlieger, maar toch kreeg hij het voordeel van de twijfel. Inmiddels is hij geruind en uitgegroeid tot een stoere pony, beleerd in het enkel- en tweespan. Op de premiekeuring behaalde hij een 2e premie, waarmee hij voor de eerste 6 punten voor het preferentschap heeft gezorgd.

De volgende punten komen van Kadjar van Vredehof. Als veulen sprong hij al in het oog en werd hij op de premiekeuring reservekampioen bij de veulens overige maten. Na 1,5 jaar hebben we Kadjar verkocht aan Hengstenhouderij van Wanrooij. Daar heeft hij verder de tijd gehad om uit te groeien en kreeg hij de kans om zich te laten zien op de Hengstenkeuring. Dit niet zonder succes! Hij behaalde zijn deklicentie en is al twee jaar op rij bekroond met een 1e premie. Hiermee sleept hij 15 punten voor het preferentschap van Evy in de wacht.

Vervolgens was daar Muppet van Vredehof. Toch wel een beetje ons zorgenkindje, als veulen kreeg hij een fikse ontsteking aan zijn oog en is hij intensief behandeld. Gelukkig is hij hiervan opgeknapt en kon hij zijn oog behouden. Als veulen kreeg hij geen premie, maar na alle zorgen konden wij natuurlijk niet zomaar afscheid van hem nemen. Hij is zich inmiddels aan het ontwikkelen tot een stoere pony en in september dit jaar hebben wij hem vast meegenomen naar de keuring. Hier behaalde hij zijn twenterpremie, wat zorgt voor 2 punten extra voor Evy.

Na Muppet volgden Nando en Oregon van Vredehof. Beide hengstveulens ontvingen hun veulenpremie, wat samen ook weer voor 2 extra punten heeft gezorgd.

Alles bij elkaar komen we zo uit op precies 25 punten en dus het preferentschap van Evy! Uiteraard blijven we wel verder kijken, dus misschien kunnen we wel op naar het superpreferentschap? Of toch hopelijk een keer een merrieveulentje? We gaan het zien! Voor nu zijn we in ieder geval al heel trots op onze Evy. 

       

 

Keuring Bunschoten - 19 september
01-11-2020

Dit jaar liep alles anders dan verwacht. Geen (concours)wedstrijden, dus de plannen voor dit seizoen zijn even uitgesteld. Wel konden we gelukkig meedoen aan de aangepaste premiekeuring in Bunschoten op zaterdag 19 september. Met het programma ingedeeld in tijdsblokken en de mooie grote hal van manege Groenendaal, kon de keuring corona-proof doorgaan.

Allereerst was onze Oregon van Vredehof aan de beurt. Hij behaalde zijn veulenpremie. Vervolgens mocht Nola van Vredehof, zij behaalde haar enterpremie.

Verder hadden we ook twee oudere merries meegenomen, zowel Evy van Vredehof als Hanneke van Stal Zonnedauw behaalden een tweede premie. Hanneke heeft hiermee haar kroonpredicaat behaald. 

Als laaste was ook Muppet van Vredehof van de partij. Hij behaalde een twenterpremie, een extra speciale. Dit zorgde er namelijk voor dat Evy preferent verklaard is. De allereerste preferente merrie uit onze fokkerij!

Al met al was het dus een geslaagde dag en waren we blij dat we weer een dagje op pad konden. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer naar onze 'gewone' premiekeuring in Bunschoten!

        
Nola van Vredehof                                                                                                    Muppet van Vredehof

 

Veulens geboren!
04-09-2020

Het is inmiddels alweer even geleden, maar ook dit jaar zijn er gelukkig weer twee gezonde veulentjes geboren! Bijzonder hoe de natuur gewoon rustig doorgaat, terwijl de rest van de wereld zo op z'n kop staat. Erg blij zijn we dan ook weer met deze veulens. Extra bijzonder: beide zijn ze in dezelfde nacht geboren!

Op woensdag 13 mei was Evy als eerste, zij kreeg haar zesde hengstveulen: Oregon van Vredehof (v. Gwendo v. Stal Chanille). 

 

Bij Evy zagen we het aankomen en konden we dan ook getuige zijn van de geboorte van Oregon. Nadat we zeker wisten dat alles goed ging, konden we even voor een paar uurtjes terug naar bed. Groot was de verrassing toen er een paar uur later ook bij Hanneke al een veulentje naast stond.

Zij heeft haar derde merrieveulen gekregen: Onora van Vredehof. Een extra bijzonder veulentje voor ons, aangezien zij als vader onze 'eigen' Kadjar van Vredehof heeft.

 

Velvet verkocht 
01-04-2020

Met een beetje pijn in ons hart hebben we even geleden afscheid genomen van onze Velvet. Al een tijdje was ze bij ons vooral druk als leider van de kudde, er werd verder (te) weinig met haar gereden. Toen er een oproep verscheen van haar nieuwe eigenaren dat zij op zoek waren naar een pony, is bij ons dus de gedachte ontstaan dat Velvet wellicht een plek verdiende waar er meer aandacht voor haar is.

Na een proefperiode is gebleken dat Velvet het goed doet op haar nieuwe plekje en dat zij daar dus mag blijven. Ze is er zeker niet alleen, ze loopt namelijk in het tweespan met oude bekende Coldplay van de Winterdijk. We hopen dat haar nieuwe eigenaren nog lange tijd plezier van haar zullen hebben!

 

Op naar weer een nieuw seizoen
20-1-2020

We zijn alweer aangekomen in een nieuw jaar, tijd dus om even terug te blikken en vooruit te kijken! 

In de afgelopen periode zijn er weer wat wisselingen geweest qua pony's. Marley en Nando van Vredehof zijn samen verhuisd naar Duitsland. Daarnaast heeft Marleen een nieuwe aanwinst: Darinca v. Stal de Toekomst. Zij was al beleerd voor de wagen en met haar willen we onder andere gaan starten in de concoursrubrieken. Een leuke nieuwe uitdaging!

In het nieuwe jaar staat er weer veel op de planning, de agenda is goed gevuld. Het meest speciale zijn wel de International Shetland Pony Games in Frankrijk. Wij zijn weer van plan om met een aantal pony's op pad te gaan deze zomer en mee te doen aan de internationale show. Verder verwachten we weer twee veulentjes en zijn we van plan om Jochie en Darinca voor het eerst te gaan starten in de concoursrubrieken. Op naar weer een nieuw, spannend seizoen dus!

 

Nieuws 2019

Ricky & Beezie Nederlands Kampioen Dubbelspan!
09-08-2019

Op zaterdag 20 juli werden er voor het eerst rubrieken voor shetlanders verreden tijdens Concours De Gouden Bolhoed in Houten. Er was ruimte voor rubrieken enkelspan, damesnummer én het Nederlands Kampioenschap Dubbelspan.

Na wat tegenslag dit seizoen, gingen we toch weer vol goede moed op pad. Tijdens de rubrieken enkelspan in de ochtend kregen we behoorlijk wat regen over ons heen, waarna het programma tijdelijk werd stil gelegd. 's Middags werd het Kampioenschap Dubbelspan verreden, gelukkig was iedereen toen weer een klein beetje opgedroogd.

Een tweede plek zou leuk zijn dachten we van tevoren, maar dat pakte anders uit. Ricky en Beezie gingen als een speer! We mochten als eerste opstellen, waarna er met drie spannen over gereden werd. De spanning werd dus nog even opgebouwd, maar ze waren niet meer te stoppen... Ons Engels span werd kampioen!

Ontzettend trots zijn we op deze twee pony's en heel blij dat het nu eindelijk toch gelukt is. Wij genieten nog even na!

Foto: Rosan Wilts

 

Veulens geboren
09-08-2019

Inmiddels is het alweer even geleden dat er weer twee veulens geboren zijn. Uiteraard stellen we ze graag nog even voor.

Op 1 mei was Nando van Vredehof de eerste, het vijfde hengstveulen van Evy van Vredehof. Zijn vader is Gwendo v. Stal Chanille. Iets later, op 7 mei, is zijn halfzus Nola van Vredehof geboren. Zij heeft als moeder Hanneke v. Stal Zonnedauw. We zijn weer erg benieuwd hoe deze veulens verder zullen uitgroeien!

      

 

 

Terugblikken en vooruit kijken
17-01-2019

Zo aan het begin van 2019 is het toch wel weer tijd voor een kleine update. Er is weer veel gebeurd!

Ponywisselingen
Zoals al te lezen was op de website, zijn er in 2018 twee veulens geboren. Allereerst was daar Muppet van Vredehof, het vierde (hengst)veulen van Evy. De start was goed, maar helaas liep Muppet na een tijdje een ooginfectie op. Iedere 3 uur zalven voor ruim twee weken en veel aandacht hebben er gelukkig voor gezorgd dat deze infectie verholpen is. Muppet heeft hierdoor toch wel een speciaal plekje in ons hart veroverd. Het tweede veulen van dit jaar was Marley van Vredehof, het eerste veulen van Hanneke.

Naast deze nieuwe aanwinsten, hebben we vorig jaar ook afscheid genomen van Calypso van Vredehof. Hij heeft een nieuw plekje gevonden en we hopen dat zijn nieuwe eigenaren veel plezier met hem zullen hebben.

Denemarken
Een van de hoogtepunten in 2018 was toch wel de internationale show in Denemarken. Ricky, Xilly en Beezie (van Nicole) mochten mee naar Herning in Denemarken om daar mee te doen in de gebruiks- en keuringsrubrieken. Ricky onder het zadel en Xilly en Beezie aangespannen. Zowel Ricky als Xilly mochten uiteindelijk meedoen aan de kampioenschappen, iets om trots op te zijn!

Die trots werd nog groter toen Ricky op de zondag meedeed aan de keuring. Hier werd hij Europees Kampioen Ruinen (kleur) en Reserve Kampioen van alle grote maat kleurpony's. Weer een mooie titel om toe te voegen aan zijn erelijst!

Naast deze goede resultaten hebben we ook enorm genoten van de gezelligheid in Denemarken. Voor 2020 staat er daarom vast weer een plekje gereserveerd in de agenda’s, dan zal de internationale show gehouden worden in Frankrijk.  

Hengstenkeuring
In december gebeurde er op de Jonge Hengstenkeuring van het NSPS ook wel iets heel bijzonders. ‘Onze’ Kadjar van Vredehof heeft namelijk zijn voorlopige deklicentie mogen ontvangen! Totaal niet verwacht, maar daardoor zijn wij uiteraard extra trots op deze door ons gefokte hengst. We wensen Hengstenhouderij van Wanrooij heel veel succes met hem.  


En toen… op naar een nieuw jaar. Deze begon al goed met op 12 januari de Hengstenkeuring waarbij wij de hengst Sietse van Vries hebben gestart in de concoursrubriek. Na 8 weken intensief trainen leverde dat een mooie 3e plaats op. Verder zagen we ook dat Kadjar van Vredehof een mooie 1e premie binnenhaalde. Een goed begin van het nieuwe jaar dus!

De agenda voor 2019 is verder alweer goed gevuld, zie hiervoor het kopje ‘Agenda’ op onze site. Wij kijken er weer naar uit en hopen op weer vele leuke hoogtepunten in het komende jaar.

 

Kadjar van Vredehof - Foto: Leontien Ruissen