Nieuws 2020

Veulens geboren!
04-09-2020

Het is inmiddels alweer even geleden, maar ook dit jaar zijn er gelukkig weer twee gezonde veulentjes geboren! Bijzonder hoe de natuur gewoon rustig doorgaat, terwijl de rest van de wereld zo op z'n kop staat. Erg blij zijn we dan ook weer met deze veulens. Extra bijzonder: beide zijn ze in dezelfde nacht geboren!

Op woensdag 13 mei was Evy als eerste, zij kreeg haar zesde hengstveulen: Oregon van Vredehof (v. Gwendo v. Stal Chanille). 

 

 

Bij Evy zagen we het aankomen en konden we dan ook getuige zijn van de geboorte van Oregon. Nadat we zeker wisten dat alles goed ging, konden we even voor een paar uurtjes terug naar bed. Groot was de verrassing toen er een paar uur later ook bij Hanneke al een veulentje naast stond.

Zij heeft haar derde merrieveulen gekregen: Onora van Vredehof. Een extra bijzonder veulentje voor ons, aangezien zij als vader onze 'eigen' Kadjar van Vredehof heeft.

 

Velvet verkocht 
01-04-2020

Met een beetje pijn in ons hart hebben we even geleden afscheid genomen van onze Velvet. Al een tijdje was ze bij ons vooral druk als leider van de kudde, er werd verder (te) weinig met haar gereden. Toen er een oproep verscheen van haar nieuwe eigenaren dat zij op zoek waren naar een pony, is bij ons dus de gedachte ontstaan dat Velvet wellicht een plek verdiende waar er meer aandacht voor haar is.

Na een proefperiode is gebleken dat Velvet het goed doet op haar nieuwe plekje en dat zij daar dus mag blijven. Ze is er zeker niet alleen, ze loopt namelijk in het tweespan met oude bekende Coldplay van de Winterdijk. We hopen dat haar nieuwe eigenaren nog lange tijd plezier van haar zullen hebben!

 

Op naar weer een nieuw seizoen
20-1-2020

We zijn alweer aangekomen in een nieuw jaar, tijd dus om even terug te blikken en vooruit te kijken! 

In de afgelopen periode zijn er weer wat wisselingen geweest qua pony's. Marley en Nando van Vredehof zijn samen verhuisd naar Duitsland. Daarnaast heeft Marleen een nieuwe aanwinst: Darinca v. Stal de Toekomst. Zij was al beleerd voor de wagen en met haar willen we onder andere gaan starten in de concoursrubrieken. Een leuke nieuwe uitdaging!

In het nieuwe jaar staat er weer veel op de planning, de agenda is goed gevuld. Het meest speciale zijn wel de International Shetland Pony Games in Frankrijk. Wij zijn weer van plan om met een aantal pony's op pad te gaan deze zomer en mee te doen aan de internationale show. Verder verwachten we weer twee veulentjes en zijn we van plan om Jochie en Darinca voor het eerst te gaan starten in de concoursrubrieken. Op naar weer een nieuw, spannend seizoen dus!

 

Nieuws 2019

Ricky & Beezie Nederlands Kampioen Dubbelspan!
09-08-2019

Op zaterdag 20 juli werden er voor het eerst rubrieken voor shetlanders verreden tijdens Concours De Gouden Bolhoed in Houten. Er was ruimte voor rubrieken enkelspan, damesnummer én het Nederlands Kampioenschap Dubbelspan.

Na wat tegenslag dit seizoen, gingen we toch weer vol goede moed op pad. Tijdens de rubrieken enkelspan in de ochtend kregen we behoorlijk wat regen over ons heen, waarna het programma tijdelijk werd stil gelegd. 's Middags werd het Kampioenschap Dubbelspan verreden, gelukkig was iedereen toen weer een klein beetje opgedroogd.

Een tweede plek zou leuk zijn dachten we van tevoren, maar dat pakte anders uit. Ricky en Beezie gingen als een speer! We mochten als eerste opstellen, waarna er met drie spannen over gereden werd. De spanning werd dus nog even opgebouwd, maar ze waren niet meer te stoppen... Ons Engels span werd kampioen!

Ontzettend trots zijn we op deze twee pony's en heel blij dat het nu eindelijk toch gelukt is. Wij genieten nog even na!

Foto: Rosan Wilts

 

Veulens geboren
09-08-2019

Inmiddels is het alweer even geleden dat er weer twee veulens geboren zijn. Uiteraard stellen we ze graag nog even voor.

Op 1 mei was Nando van Vredehof de eerste, het vijfde hengstveulen van Evy van Vredehof. Zijn vader is Gwendo v. Stal Chanille. Iets later, op 7 mei, is zijn halfzus Nola van Vredehof geboren. Zij heeft als moeder Hanneke v. Stal Zonnedauw. We zijn weer erg benieuwd hoe deze veulens verder zullen uitgroeien!

      

 

Terugblikken en vooruit kijken
17-01-2019

Zo aan het begin van 2019 is het toch wel weer tijd voor een kleine update. Er is weer veel gebeurd!

Ponywisselingen
Zoals al te lezen was op de website, zijn er in 2018 twee veulens geboren. Allereerst was daar Muppet van Vredehof, het vierde (hengst)veulen van Evy. De start was goed, maar helaas liep Muppet na een tijdje een ooginfectie op. Iedere 3 uur zalven voor ruim twee weken en veel aandacht hebben er gelukkig voor gezorgd dat deze infectie verholpen is. Muppet heeft hierdoor toch wel een speciaal plekje in ons hart veroverd. Het tweede veulen van dit jaar was Marley van Vredehof, het eerste veulen van Hanneke.

Naast deze nieuwe aanwinsten, hebben we vorig jaar ook afscheid genomen van Calypso van Vredehof. Hij heeft een nieuw plekje gevonden en we hopen dat zijn nieuwe eigenaren veel plezier met hem zullen hebben.

Denemarken
Een van de hoogtepunten in 2018 was toch wel de internationale show in Denemarken. Ricky, Xilly en Beezie (van Nicole) mochten mee naar Herning in Denemarken om daar mee te doen in de gebruiks- en keuringsrubrieken. Ricky onder het zadel en Xilly en Beezie aangespannen. Zowel Ricky als Xilly mochten uiteindelijk meedoen aan de kampioenschappen, iets om trots op te zijn!

Die trots werd nog groter toen Ricky op de zondag meedeed aan de keuring. Hier werd hij Europees Kampioen Ruinen (kleur) en Reserve Kampioen van alle grote maat kleurpony's. Weer een mooie titel om toe te voegen aan zijn erelijst!

Naast deze goede resultaten hebben we ook enorm genoten van de gezelligheid in Denemarken. Voor 2020 staat er daarom vast weer een plekje gereserveerd in de agenda’s, dan zal de internationale show gehouden worden in Frankrijk.  

Hengstenkeuring
In december gebeurde er op de Jonge Hengstenkeuring van het NSPS ook wel iets heel bijzonders. ‘Onze’ Kadjar van Vredehof heeft namelijk zijn voorlopige deklicentie mogen ontvangen! Totaal niet verwacht, maar daardoor zijn wij uiteraard extra trots op deze door ons gefokte hengst. We wensen Hengstenhouderij van Wanrooij heel veel succes met hem.  

 

En toen… op naar een nieuw jaar. Deze begon al goed met op 12 januari de Hengstenkeuring waarbij wij de hengst Sietse van Vries hebben gestart in de concoursrubriek. Na 8 weken intensief trainen leverde dat een mooie 3e plaats op. Verder zagen we ook dat Kadjar van Vredehof een mooie 1e premie binnenhaalde. Een goed begin van het nieuwe jaar dus!

De agenda voor 2019 is verder alweer goed gevuld, zie hiervoor het kopje ‘Agenda’ op onze site. Wij kijken er weer naar uit en hopen op weer vele leuke hoogtepunten in het komende jaar.

 

Kadjar van Vredehof - Foto: Leontien Ruissen

 

Nieuws 2018
 

Geboren! Marley van Vredehof
27-05-2018

Iets eerder dan verwacht was daar ons tweede veulen van het jaar, op 22 mei is Marley van Vredehof geboren. Zij is het eerste veulen van Hanneke en heeft als vader Gwendo v. Stal Chanille. Hoewel we natuurlijk altijd blij zijn met gezonde veulens, is na 4 jaar en 7 hengstveulens dit merrieveulen toch wel extra welkom. Heel blij zijn we dus met de kleine Marley!            

 

 

Geboren! Muppet van Vredehof
14-05-2018

Op zaterdag 28 april is voor ons het eerste veulen van het jaar geboren: Muppet van Vredehof. Muppet is het vierde hengstveulen voor Evy en heeft als vader Gwendo v. Stal Chanille. Een vrolijk en eigenwijs veulen, waarvan we erg benieuwd zijn hoe hij zal gaan uitgroeien.                   

 Nu is het wachten op nummer twee, het veulen van Hanneke verwachten we eind mei. 

 

Nieuws 2017
 

Nieuwe aanwinst!
23-07-2017

Vorige week mochten we Marleen haar nieuwe aanwinst verwelkomen in Groenekan: Hanneke van Stal Zonnedauw. Hanneke is een 3-jarige vosmerrie van 105cm hoog. Ze is drachtig van Gwendo van Stal Chanille.

Hanneke zal in eerste instantie ingezet worden voor de fokkerij. Gezien haar mooie maat en oprichting kan het echter zomaar zijn dat het over een tijdje toch gaat kriebelen en we haar zullen gaan beleren. De toekomst zal het uitwijzen :)

 

Afscheid
15-06-2017

Zo overkomt het je nooit, en zo moet je ineens twee keer binnen een week een moeilijke beslissing nemen.

Vorige week dinsdag hebben wij afscheid genomen van Lotje. Bijna 20 jaar is zij bij ons geweest en hebben zowel Nicole, Marieke als Marleen veel met haar gereden en plezier met haar gehad. De laatste tijd mocht zij al lekker van haar oude dag genieten, tot zij een aantal weken geleden een peesblessure opliep. Deze wilde niet meer genezen en doordat zij er veel pijn aan had hebben wij besloten om haar in te laten slapen. Lotje is 28 jaar geworden.

Daarnaast hebben wij afgelopen maandag ook afscheid moeten nemen van onze kleine Kenzo. Hij had grote gebitsproblemen met allerlei ontstekingen aan zijn hoofd als gevolg. Dit was moeilijk te genezen en zou op de lange termijn een terugkerend probleem worden. Wij hebben dus ook Kenzo moeten laten gaan.

Het zijn altijd moeilijke beslissingen, maar in beide gevallen was het wel beter op deze manier. Nu maar hopen dat we deze keuzes voorlopig even niet meer hoeven te maken.

                   

 

Nieuws Update
03-06-2017

'We moeten nodig de website bijwerken...' is een zin die de laatste tijd regelmatig werd uitgesproken. Het ook daadwerkelijk doen is stap 2, en die stap heeft even op zich laten wachten. Inmiddels is er echter zoveel gebeurd dat het toch echt weer tijd is voor een nieuwe update!

Wedstrijden
De afgelopen tijd hebben we natuurlijk weer verschillende wedstrijden gereden. Dit concoursseizoen hebben we voornamelijk ingezet op Beezie en Calypso, die samen inmiddels ook een aantal wedstrijden in het tweespan gelopen hebben. Hiervoor geldt dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar het begin is er!

Verder hebben we weer meegedaan aan de wedstrijddag in Maren-Kessel, waar de pony's zowel aangespannen, als aan de lange teugel en onder het zadel liepen. Dat laat weer zien hoe veelzijdig de pony's toch weer zijn.

Twee weken geleden heeft Marleen met Marloes & Ricky ook weer meegedaan aan de marathon op de Dag van het Aangespannen Paard. Hierbij liet Marloes zien dat je zelfs met een leeftijd van 20 jaar nog voluit kan gaan: de Minimarathon werd gewonnen en in de Grande Finale eindigden ze als tweede.

Ponywisselingen
Binnen onze groep pony's heeft er weer wat verandering plaatsgevonden. Jive van Vredehof is weer terug gegaan naar zijn roots: hij is verhuisd naar Duitsland. Daarnaast is Gracie Lou van Vredehof verkocht tijdens de Shetland Pony Select Sale in Liessel.

Op 11 mei 2017 werd onze nieuwste aanwinst geboren: L'Evy van Vredehof! Deze derde zoon van Evy met als vader Fantom v. Stal van Aschberg blijkt nu al erg bijdehand, dus dat beloofd nog wat voor de toekomst.

En nu...
Zullen we zeker proberen om de website met wat meer regelmaat bij te werken. Neem ook even een kijkje op de fotopagina, voor wat beeldmateriaal van de afgelopen tijd.