Nieuws 2018

 

Geboren! Marley van Vredehof
27-05-2018

Iets eerder dan verwacht was daar ons tweede veulen van het jaar, op 22 mei is Marley van Vredehof geboren. Zij is het eerste veulen van Hanneke en heeft als vader Gwendo v. Stal Chanille. Hoewel we natuurlijk altijd blij zijn met gezonde veulens, is na 4 jaar en 7 hengstveulens dit merrieveulen toch wel extra welkom. Heel blij zijn we dus met de kleine Marley!            

 

 

Geboren! Muppet van Vredehof
14-05-2018

Op zaterdag 28 april is voor ons het eerste veulen van het jaar geboren: Muppet van Vredehof. Muppet is het vierde hengstveulen voor Evy en heeft als vader Gwendo v. Stal Chanille. Een vrolijk en eigenwijs veulen, waarvan we erg benieuwd zijn hoe hij zal gaan uitgroeien.                   

 Nu is het wachten op nummer twee, het veulen van Hanneke verwachten we eind mei. 

 

Nieuws 2017
 

Nieuwe aanwinst!
23-07-2017

Vorige week mochten we Marleen haar nieuwe aanwinst verwelkomen in Groenekan: Hanneke van Stal Zonnedauw. Hanneke is een 3-jarige vosmerrie van 105cm hoog. Ze is drachtig van Gwendo van Stal Chanille.

Hanneke zal in eerste instantie ingezet worden voor de fokkerij. Gezien haar mooie maat en oprichting kan het echter zomaar zijn dat het over een tijdje toch gaat kriebelen en we haar zullen gaan beleren. De toekomst zal het uitwijzen :)

 

Afscheid
15-06-2017

Zo overkomt het je nooit, en zo moet je ineens twee keer binnen een week een moeilijke beslissing nemen.

Vorige week dinsdag hebben wij afscheid genomen van Lotje. Bijna 20 jaar is zij bij ons geweest en hebben zowel Nicole, Marieke als Marleen veel met haar gereden en plezier met haar gehad. De laatste tijd mocht zij al lekker van haar oude dag genieten, tot zij een aantal weken geleden een peesblessure opliep. Deze wilde niet meer genezen en doordat zij er veel pijn aan had hebben wij besloten om haar in te laten slapen. Lotje is 28 jaar geworden.

Daarnaast hebben wij afgelopen maandag ook afscheid moeten nemen van onze kleine Kenzo. Hij had grote gebitsproblemen met allerlei ontstekingen aan zijn hoofd als gevolg. Dit was moeilijk te genezen en zou op de lange termijn een terugkerend probleem worden. Wij hebben dus ook Kenzo moeten laten gaan.

Het zijn altijd moeilijke beslissingen, maar in beide gevallen was het wel beter op deze manier. Nu maar hopen dat we deze keuzes voorlopig even niet meer hoeven te maken.

                   

 

Nieuws Update
03-06-2017

'We moeten nodig de website bijwerken...' is een zin die de laatste tijd regelmatig werd uitgesproken. Het ook daadwerkelijk doen is stap 2, en die stap heeft even op zich laten wachten. Inmiddels is er echter zoveel gebeurd dat het toch echt weer tijd is voor een nieuwe update!

Wedstrijden
De afgelopen tijd hebben we natuurlijk weer verschillende wedstrijden gereden. Dit concoursseizoen hebben we voornamelijk ingezet op Beezie en Calypso, die samen inmiddels ook een aantal wedstrijden in het tweespan gelopen hebben. Hiervoor geldt dat er nog wel wat werk aan de winkel is, maar het begin is er!

Verder hebben we weer meegedaan aan de wedstrijddag in Maren-Kessel, waar de pony's zowel aangespannen, als aan de lange teugel en onder het zadel liepen. Dat laat weer zien hoe veelzijdig de pony's toch weer zijn.

Twee weken geleden heeft Marleen met Marloes & Ricky ook weer meegedaan aan de marathon op de Dag van het Aangespannen Paard. Hierbij liet Marloes zien dat je zelfs met een leeftijd van 20 jaar nog voluit kan gaan: de Minimarathon werd gewonnen en in de Grande Finale eindigden ze als tweede.

Ponywisselingen
Binnen onze groep pony's heeft er weer wat verandering plaatsgevonden. Jive van Vredehof is weer terug gegaan naar zijn roots: hij is verhuisd naar Duitsland. Daarnaast is Gracie Lou van Vredehof verkocht tijdens de Shetland Pony Select Sale in Liessel.

Op 11 mei 2017 werd onze nieuwste aanwinst geboren: L'Evy van Vredehof! Deze derde zoon van Evy met als vader Fantom v. Stal van Aschberg blijkt nu al erg bijdehand, dus dat beloofd nog wat voor de toekomst.

En nu...
Zullen we zeker proberen om de website met wat meer regelmaat bij te werken. Neem ook even een kijkje op de fotopagina, voor wat beeldmateriaal van de afgelopen tijd.

 

Nieuws 2016
 

Nieuws Update
03-07-2016

Het eerste halfjaar van 2016 is voorbij en er is weer heel veel gebeurd. Hoog tijd voor een update!

Concoursrijden
Er zijn alweer heel wat concourswedstrijden verreden. Tolbert, De Bilt, Utrecht, Boekel, Heteren en weer Tolbert, we hebben het hele land weer gezien. Een van de mooiste concoursen vinden we zelf toch wel het Oranjeconcours in De Bilt, een thuiswedstrijd waarbij Dick ook nog eens voorzitter van de organisatie is.

Helaas heeft Beezie een tijdje uit de running gelegen in verband met een hoefzweer en bevangenheid, maar inmiddels is ze weer helemaal terug en maken zowel Beezie, Ricky als Velvet kans op een plekje in de finale enkelspannen. Het beste resultaat tot nu toe is gisteren behaald, tijdens het Zomerconcours in Tolbert werden Ricky en Velvet Noord-Nederlands Kampioen Tweespannen!

Foto: Lily Tromp 

Marathons
Voor de afwisseling hebben we dit jaar ook twee marathonwedstrijden gereden. Op 10 april was dit de marathon in het Amsterdamse Bos. Dick reed hier met het tweespan Marloes/Ricky en behaalde een mooi resultaat!

De tweede marathon was op 21 mei tijdens de Dag van het Aangespannen Paard in Utrecht. Hier was het Marleen die met het tweespan Marloes/Ricky meedeed. Na een goede uitslag in de marathon werden zij uitgenodigd om aan het einde van de dag mee te doen aan de Grande Finale in de hoofdring. Hierbij strijden de beste combinaties van de dag twee aan twee om de winst. Na een spannende strijd was het Marleen die, met Marieke als groom, winnaar werd in de Grande Finale! Geheel onverwacht, maar wel ontzettend leuk en iets om niet snel te vergeten!

Veulens
Tussen de wedstrijden door zijn er inmiddels ook twee veulentjes geboren. Op 31 mei beviel Evy van een vos hengstveulen, genaamd Kadjar van Vredehof (v. Fantom v. Stal van Aschberg).  

Op 9 juni was er ook voor Xilly een hengstveulen, alleen dan in de schimmelkleur! Dit veulen heeft de naam Kenzo van Vredehof (v. Elegant v.d. Bloemhof).

Volgend jaar hopen we weer twee veulentjes te kunnen verwachten. Evy is inmiddels opnieuw drachtig gescand van Fantom v. Stal van Aschberg en Gracie Lou is gedekt door Thijmen v. Stal Polderzicht.

 

Komende zaterdag (9 juli) zal de wedstrijddag in Heteren plaatsvinden. Hierbij zal Jet Stoker meedoen met Ricky en Beezie onder het zadel en zullen we zelf met verschillende aangespannen rubrieken meedoen. Na de wedstrijddag in Heteren is het een tijdje rustig qua wedstrijden en kunnen de pony’s ook van een kleine zomervakantie gaan genieten.
 

Een nieuw seizoen staat voor de deur
22-03-2016

Het is alweer maart 2016 en dat betekent dat er een nieuw seizoen van start gaat! We beginnen komende vrijdagavond met concoursrijden op de SIT in Tolbert en een week later, 2 april, is het weer tijd voor de Indoor Wedstrijddag in Maren-Kessel. Daarna volgen de stamboekopname, marathon in het Amsterdamse Bos en de menrally in Zeeland. Kortom, de volle weekenden komen er weer aan.

Daarnaast zijn we natuurlijk ook weer nieuwsgierig naar de veulentjes van dit jaar. We moeten nog even geduld hebben tot juni, maar zijn wel erg benieuwd naar wat Evy en Xilly ons gaan brengen. Genoeg om naar uit te kijken dus!