Deprecated: PDO::quote(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/public/sites/www.stal-vredehof.nl/libraries/vendor/joomla/database/src/Mysql/MysqlDriver.php on line 736
Wie zijn wij

 

Wie zijn wij?

 

Dick heeft het omgaan met paarden en pony's van vroeger uit meegekregen. Op de boerderij "Vredehof", waar zijn vader een melkveehouderij had is tot 1970 nog gewerkt met paarden. Vader Bos was zeer bekend in de paarden- en ponywereld, was KNF jurylid voor dressuur, springen en tuigpaarden, heeft voor diverse stamboeken als exterieurjurylid gefungeerd waaronder het Nederlands Shetland Pony Stamboek en heeft heel veel mensen opgeleid voor het beoordelen en toiletteren. Ook heeft hij zelf nog met tuigpaarden gereden, was fokker van Shetland Pony's en Appaloosa's en heeft in zijn laatste jaren ook nog concours gereden met Shetland Pony's.

Dick heeft vroeger nog pony leren rijden bij de plaatselijke manege De Viersprong bij de familie Floor, echter op een gegeven moment was na wat valpartijen de liefde toch wat bekoeld. Op 20- jarige leeftijd kreeg hij er toch weer liefhebberij in en is begonnen met aangespannen rijden met Shetland Pony's en is later ook op bescheiden schaal fokkerij gaan bedrijven.

Op zijn 25e trouwde hij met Leny, die tot dan toe nooit wat met pony’s te maken had gehad. Langzaamaan is zij toch steeds meer ingeburgerd in de ponywereld en hoewel ze niet is gaan rijden, is ze wel heel actief in het verzorgen van de pony’s.

Samen kregen zij drie dochters, die alle drie ook actief zijn in de ponywereld. Oudste dochter Nicole is getrouwd met Arjan Lubbe, woont in Wamel en heeft zich ook bij de stal Arjan en zijn familie gevoegd, zie hiervoor www.heut.nl. Nicole is net als de andere dochters, Marieke en Marleen, begonnen met het rijden onder het zadel. Eerst op de shetlandmerrie Willie v.d. Bosrand en later op de grotere pony Lotje. Inmiddels is zij aangespannen gaan rijden, eerst met de ruin Mirakel van ’t Hooilandje en op dit moment met de merrie Beezie van ’t Heut.

Ook Marieke is dus begonnen onder het zadel, alleen is zij gelijk op Lotje gaan rijden. Vervolgens is ze aangespannen gaan rijden met Loki van Odoorn en hem heeft ze ook een hele tijd gereden aan de lange teugel. Op dit moment rijdt ze tijdens de wedstrijden vooral aangespannen met Calypso van Vredehof. Inmiddels woont Marieke ook niet meer in Groenekan, maar samen met haar man Arwin van Veen in Amersfoort.

Jongste dochter Marleen is onder het zadel wel weer begonnen op de shetlanders en wel op de merrie Marloes v.d. Bieshaar. Later heeft zij ook de ruin Ricky v.d. Winterdijk ingereden onder het zadel. Met deze twee pony’s heeft zij ook geraced in het Nederlands Shetland Pony Grand National Team en heeft zij opgetreden op vele kleine en grote evenementen. Later is zij ook onder het zadel op Lotje gaan rijden en is ze met de shetlanders verder gegaan aan de lange teugel en aangespannen. Inmiddels rijdt ze concourswedstrijden met Ricky en is er ook het plan om met haar nieuwe aanwinst Xilly te gaan rijden.

Met het hele gezin zijn we dus actief met onze pony’s, ieder op zijn eigen manier. Mooier kun je het niet hebben!